Down To Walter

Det var inte bara albumet ”Down to kill” som kom i brevlådan i fredags. Jag hade även krupit till korset och beställt ännu en utgåva av L.A.M.F. the lost ’77 mixes. Den har funnits i handeln en tid. En bonusskiva med demos, alternativa mixar och rent repmaterial medföljer.

Är man bara måttligt intresserad av Heartbreakers kan man utan dåligt samvete skippa dubbeldiscen. Men den är absolut inte utan intresse, snarare tvärtom. Texterna och inte minst kommentarerna till låtarna av Walter Lure är mycket läsvärda. Jag har t. ex. ägnat förmiddagen i dag åt Yardbirds låt ”I ain’t done wrong”. En klar förebild till ”Baby Talk”.

Walter reder även ut begreppen kring ”Chinese Rocks”. Hell/Nolan/Thunders har visst varit och petat i låten (se tidigare inlägg här på Everything Is In The Pawn Shop) tillsammans med Dee Dee Ramone. Men som det brukar heta, vinnarna skriver historien. Om det nu går att tala om vinnare i det här fallet.

I slutet av häftet är det en kortare sammanfattning om en del Heartbreakers låtar som inte är med på L.A.M.F. the lost ’77 mixes. Om ”Take a chance” sägs det att den skrevs efter LAMF spelades in. Högst märkligt då den dyker upp på det mest intressanta materialet på ”Down To Kill”.
Down To Kill inleds med ”Raw & Rare”. Studiomaterial inspelat på Nap Studios på Staten Island ”någon gång” 1976.
Redan i den inledande ”Born to lose” rycker jag till vid andra versen. Den brukar gå enligt följande:
Nothing to do
I’ve nothing to say
Only one thing that I want
It’s the only way

Här går versen istället så här:
Nothing to do
Nowhere to go
Count up your dollars
You know where to go

Utan att på något sätt vara 100 % säker har jag aldrig hört den versen förut. På Max’s Kansas i juli 1976 är det den ”vanliga”.

Hur bra Heartbreakers än är på Speakeasy 1977 är det ändå den här ”Raw & Rare” demon från Staten Island 1976 jag kommer att lyssna mest på.

I texthäftet till ”Down to Kill” är det en längre intervju med Walter Lure gjord i maj 2005. Där förklaras bland annat hur ”Street Fighting Man” med Walter på sång och Ramones som kompband spelades in.

Jag gillade singeln Too much junkie business/Seven day weekend med The Heroes när den kom. Nu var det mycket länge sedan jag hörde den p.g.a. svårigheter att lyssna på vinylskivor, men kul att den dök upp här!

Nu bör Jungle Records gömma undan sina tejper med Riverside 13 december 1977 och inte ge ut de flera gånger!

”Trouble in Sweden” på dvd:n Arrested Alive” var som väntat ett 90 sekunders klipp från Måndagsbörsen 1982.
Sedan är det blandade liveklipp från 1984 plus några akustiska låtar inspelade i Greenhouse Studio. Filmen avslutas med ett filmklipp från Paris där Johnny Thunders handlar i en tobaksaffär och dricker mjölk på en bar. Allra sist en ”video” med ”Get off the Phone” med diverse skivomslag och tidningsurklipp som bakgrund.
30/10 2005

Annonser

2 svar to “Down To Walter”

  1. finns en ganska noggrann wikipediasida om låten, dee dee och hell verkar vara ense om att det är dom och bara dom som skrivit den och mest dee dee.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Chinese_Rocks

  2. Jag älskar J.T.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: